خزانه
انبار
فروش
پرسنلی و حقوق و دستمزد
اموال و دارایی ثابت
حسابداری تعهدی

نحوه تعریف محلهای استقرار و واحد های سازمانی و جمعداران اموال چگونه میباشد؟

قسمتهای سازمانی :

در قسمتهای سازمانی ما باید هر یک از واحدهای جزء سازمان را تعریف کرده تا اموال و دارایی آن واحد را بتوان از لحاظ مراکز هزینه طبقه بندی کرد.


در سازمانها برای شفاف سازی و تقسیم مسئولیت ها، تخصص های مختلف را در چهار چوب یک بخش تعریف میکنند. مانند بخش بازاریابی و فروش ، بخش حسابداری، تهیه و تدارکات ، اموال و ... .

 حال اگر ما به این تقسیم بندی ها یک بعد مالی از بابت هزینه هایی که سازمان متحمل می شود بدهیم، میتوانیم از مرکز هزینه صحبت کنیم.

در حالی که در سازماندهی مراکز هزینه واحد های تعریف شده می توانند از یک بخش کوچکتر باشند، یا به عبارت دیگر هر بخش می تواند از چند مرکز هزینه تشکیل شده باشد.

در قسمت مرکز هزینه، شما باید مرکز هزینه ای را برای هر کدام از واحدهای اداری خود مشخص کنید . به منظور تعیین خود مراکز هزینه باید نسبت به تعریف تفصیل مراکز هزینه در سیستم حسابداری و سپس تعیین آنها به عنوان مرکز هزینه در پیکره بندی سیستم حسابداری اقدام نمود.

محل های استقرار :

در این قسمت از سیستم ، منظور از محل استقرار مکانی است که برچسب مخصوص به اموال در آن شناسایی شده اند مثلآ سازمان بازرگانی که دارای دو مکان مستقل از هم باشد و ساختمان انبار آن جدا از ساختمان مرکزی است محل اصلی اموال ، ملاک ارزیابی سیستم می باشد .

ولی در قسمتهای سازمان که از زیر مجموعه های اصلی سازمان می باشد که اموال در آن مستقر شده اند مثلآ سازمانی که شامل چند شعبه یا ساختمان (محل استقرار) می باشد هر کدام از این شعبات خود شامل واحدها و بخش های سازمانی می باشند که محل قرار گرفتن اموال می باشند.

 در تب قسمتهای سازمانی مرتبط ما با دکمه افزودن قسمت جدید میتوانیم قسمت سازمانی مربوط به اموال را مشخص کرد . بدین معنی که ممکن است یک محل استقرار از لحاظ فیزیکی حتی دارای چندین مرکز هزینه یا قسمت سازمانی باشد و لذا باید ارتباط بین محل های استقرار با قسمت های سازمانی داده شود.

 

در قسمت فوق با استفاده از دکمه اضافه و ویرایش و حذف مانند تمامی فرم های سیاق  شما می توانید محل های استقرار اموال و دارایی را تعریف و یا ویرایش یا حذف نمایید.


جمعداران اموال :

شخصی که اموال جهت بهره برداری یا نگهداری در زمان بهره برداری به او سپرده می شود.


در این قسمت باید تمام کسانی که اموال کل سازمان تحویل آنها می باشد را در سیستم تعریف کرد .

در قسمت فوق با استفاده از دکمه اضافه و ویرایش و حذف مانند تمامی فرم های سیاق شما می توانید جمعداران اموال را تعریف و یا ویرایش یا حذف نمایید.