هدف اصلی برنامه ریزی تولید پیدا کردن یک استراتژی مناسب برای بهینهسازی مراحل تولید در سریعترین زمان ممکن است. با پیچیدهتر شدن فرایند تولید از اوایل قرن نوزدهم، مجموعههای تولیدی و صنعتی به ابزار جدیدی نیاز داشتند تا مراحل تولید خود را به شکلی کارآمدتر برنامهریزی و مدیریت کنند.
رویکرد تولید برای محصولات گوناگون، تعریف مواد اولیهی موردنیاز و برخورداری از انعطاف کافی برای حل مشکلات از جمله نیازهایی بودند که روشهای قدیمی دیگر پاسخگوی آنها نبودند. در چنین شرایطی برنامه ریزی تولید و ابزارهایی مانند نرمافزار تولید به مدیران این حوزه معرفی شدند.
فهرست مطالب
برنامه ریزی تولید چیست؟
برنامه ریزی تولید چه اهمیتی دارد؟
انواع مدلهای تولید
انواع برنامههای تولید
برنامه ریزیهای تولید از نظر زمانی
تفاوت برنامه ریزی تولید و زمانبندی تولید
برنامه ریزی تولید در 5 قدم
سطوح برنامه ریزی تولید
انواع سیستم برنامه ریزی تولید
در برنامه ریزی تولید از این 7 اشتباه پرهیز کنید
شاخصهای کلیدی عملکرد (KPIs) در برنامه ریزی تولید
راههایی برای تضمین نتیجهی برنامه ریزی تولید
سیستم کنترل تولید
ابزارهای برنامه ریزی تولید
در فرایند این برنامهریزی تمام جنبههای تولید، از پیشبینی نیاز بازار و تهیهی مواد اولیه تا شیفتبندی کارکنان و ماشینآلات پوشش داده میشوند. به این شکل پیش از شروع کار، نحوهی تولید، مواد اولیه و زمان مورد نیاز برای اجرای فرایند مشخص خواهند شد.
استفاده از برنامه ریزی تولید مزایای فراوانی برای کسبوکار به همراه خواهد داشت. با این وجود، 3 مزیت اصلی برنامه ریزی تولید عبارتند از:
مدلهای تولید بر اساس درخواست مشتری و استراتژیهای سازمان به 3 مدل اصلی تقسیم میشوند که هر مدل به برنامه ریزی تولید مخصوص خود نیاز خواهد داشت. انواع مدلهای تولید عبارتند از: تولید پروژهمحور، تولید دستهای و تولید جریان.