شرکتهای تولیدی باید فرایند تولید خود را برنامهریزی و کنترل کنند تا تقاضای مشتری را برآورده کنند و به اهداف خود دست یابند. برنامه ریزی تولید یک عملکرد حیاتی برای هر شرکت تولیدی است، اما انجام موثر آن بدون ابزار مناسب میتواند چالش برانگیز باشد.
نرمافزار تولید یک جزء مهم نرم افزار ERP برای تولید کنندگان است. برای برنامه ریزی و کنترل فرایند تولید، از طراحی محصول تا تولید و تحویل به مشتریان استفاده میشود.
این مقاله ویژگیها، مزایا و نمونههایی از ماژول برنامهریزی تولید ERP را مورد بحث قرار میدهد. همچنین به اهداف برنامه ریزی تولید و چگونگی کمک به تولیدکنندگان در رسیدن به اهداف خود خواهد پرداخت.
فهرست مطالب
ماژول برنامه ریزی تولید ERP چیست؟
ماژول برنامه ریزی تولید ERP جزء نرم افزار ERP است که به سازندگان کمک میکند تا فرایند تولید را برنامه ریزی و کنترل کنند. این ماژول به شرکتها اجازه میدهد تا محصولات را طراحی ، تولید را پیگیری کنند و محصولات را به مشتریان تحویل دهند. ماژول برنامه ریزی تولید ERP همچنین با ارائه چارچوبی برای برنامه ریزی موثر به تولیدکنندگان کمک میکند تا به اهداف خود برسند.
تکامل برنامه ریزی نیازمندیهای تولید از MRP II به ERP اتفاق افتاد. در این فرایند، فروشندگان نرم افزار قویتری را برای برنامه ریزی تولید توسعه داده اند.
ماژول تولید ERP بخش کوچکی از کار را انجام خواهد داد. با تولید محصول شروع می شود. این ماژول برای ردیابی پیشرفت تولید به طور روزانه طراحی شده است. پس از تکمیل هر گونه سفارش کاری، اطلاعات برای تحویل ارسال می شود. علاوه بر این، گزارشهای مربوط به زمانبندی تحویل در این ماژول در دسترس خواهد بود.
برنامه ریزی تولید به سازمان کمک میکند تا با استفاده بهینه از تمام منابع موجود، تولید را برنامهریزی کند. برنامهریزی نیازمندی مواد بر اساس سفارشات بخش فروش انجام میشود.
امکان سنجی تولید با استفاده از جزئیاتی مانند:
ماژول برنامه ریزی تولید ERP دارای چندین ویژگی است که آن را به ابزاری ارزشمند برای تولیدکنندگان تبدیل میکند. برخی از این ویژگیها عبارتند از:
1. تعریف فرایند با ورودی ها، خروجیها، محصولات جانبی و سربار
2. تعریف صورت یا بیل مواد (BOM) برای همه محصولات تا هر تعداد سطح.
3. برنامهریزی بر اساس مشاوره تولید مشتری و پیشبینی فروش.
4. برنامهریزی مورد نیاز مواد: MRP بر اساس ظرفیت و در دسترس بودن دستگاه، راندمان ماشین، در دسترس بودن مواد خام و زمان سررسید یک مقدار قابل اجرا برای تولید ارائه میدهد.
5. طرح تولید ماشینآلات با استفاده بهینه از تمامی منابع موجود؛ منابعی مانند مواد اولیه و ماشینآلات
6. گزینه لغو طرح تولید برای تغییر پارامترهای ورودی، اولویت تولید، یا کمیت که با استفاده از مشاوره تولید جدید انجام میشود.
8. تجزیهوتحلیل کارایی ماشین و استفاده از آن
9. تولید خودکار MRS (Material Replenishment System) سیستم بازسازی مواد و درخواست خرید در مرحله نهایی شدن طرح
10. ایجاد فرایندهای مورد نیاز برای فرایندهایی که باید قرارداد فرعی انجام شود
11. ذخیره مقدار برای تولید
12. ایجاد خودکار سفارشات کاری برای تولید
13. گزینهای برای برنامه ریزی روزانه برای تولید
14. تهیه گزارشات مربوط به تولید
مزایای ماژول برنامه ریزی تولید در ERP
ماژول برنامه ریزی تولید ERP جزء مهم نرم افزار ERP است. امکان برنامهریزی و اجرای فرایندهای تولید در محیط تولید را فراهم میکند؛ علاوه بر این، ماژول مزایایی مانند:
از این رو، یک برنامه تولید کارآمد و هوشمند، زمینهساز موفقیت است. استفاده از ماژول برنامه ریزی تولید در ERP این فرایند را بهبود میبخشد.
نمونهای از موارد استفاده از برنامه ریزی تولید در ERP
ماژول برنامه ریزی تولید ERP میتواند در حصول اطمینان از اینکه فرایند تولید شما تا حد امکان روان و کارآمد است بسیار مفید باشد. در برخی موارد، ماژول برنامه ریزی تولید ERP حتی توانسته است فرایندهای تولید را به طور کامل اصلاح کند.
در زیر بهترین نتایج مشاهده شده در صنایع را نشان میدهد:
حال بیایید به شرح مفصل اهداف برنامه ریزی تولید که باید در هنگام طراحی برنامه تولید برای یک سازمان در نظر گرفته شوند، بپردازیم.
تعیین ظرفیت تولید
اولین و مهمترین چیزی که باید برای آن برنامهریزی شود، کل ظرفیتی است که شرکت شما برای تولید آن هدف گذاری کرده است. این یک گام مهم برای همه استراتژیهای برنامهریزی تولید است.
بسیاری از موارد دیگر مانند در دسترس بودن مواد خام، زیرساخت مناسب برای انجام هر روش تولید، نیروی کار عالی و کارآمد، زمان مورد نیاز برای پردازش یک دسته از کالاهای نهایی بدون هیچگونه مشکلی و غیره باید در نظر گرفته شوند.
پیشبینی تقاضا و مشخص کردن مخاطب
این هدف یک بسیار مهم است. تنها زمانی که مخاطبان هدفی داشته باشید که برای آنها تولید میکنید، میتوانید تقاضاهای بازار محصولی را که تولید میکنید و مدت زمانی که ادامه این تقاضا را ارزیابی کنید.
ارزیابی همه این موارد به درستی، اما یک بار انجام شود، به یک برنامهریز عالی نیاز دارد و در برابر خطرات تولید ایمن است.
کنترل موجودی مناسب
هر سازمانی که تلاش میکند بازار خود را گسترش دهد و گردش کار بدون وقفه و روان را هدف قرار دهد، باید موجودی خود را به موقع ذخیره کند.
برنامههای کامپیوتری مانند MPS و MRP در شرکتهای پیشرفته برای برنامه ریزی و زمانبندی تولید استفاده میشوند. که به مدیریت و همگامسازی ورود مواد مناسب و به موقع کمک کند تا از کندی روند کار جلوگیری شود.
تولید زباله
هر شرکتی که به خوبی مدیریت شود مقداری زباله تولید میکند. بنابراین هدف باید این باشد که میزان زبالههای تولید شده را بررسی کنیم و با هر فرایند موازی آنها را تعیین تکلیف کنیم.
ضایعات تولید شده را می توان به عنوان ماده خام در برخی فرایندهای دیگر از طریق خط تولید مورد استفاده قرار داد که باعث بهبود پایداری شرکت و تبدیل آن به یک پروژه اقتصادی میشود.
ارزیابی ریسک و کنترل مناسب
یک طرح تولید باید دارای ارزیابی ریسک باشد. این روش تمام اشکالات در برنامه تولید را برجسته میکند.
پروژههای تاریخی با ابعاد مشابه را مورد مطالعه قرار میدهد و سعی میکند مناطق خطر را که باید با دقت مورد توجه قرار گیرند، پیشبینی کند.
این امر مستلزم راه اندازی یک سیستم کنترلی است که خط تولید را بدون نقاط پرخطر برجسته و نتایج را به اندازه کافی ارزیابی میکند تا میزان خطر مشخص شود.